top of page

ASHLEY
FINALISTE
MISS WELLNESS BEAUTY 2022

sms MWB 1 naar 6630

(2 Euro per sms)

ARTIKEL GVA 24/2/22

ashley6 LR.jpg

Hobokense verzekeringsexperte strijdt voor titel Miss Wellness Beauty: “Tonen dat je littekens niet operatief hoeft te verwijderen”

Ashley Verstraeten (34) uit Hoboken is de enige finaliste uit de stad Antwerpen die nog meedingt naar de titel van Miss Wellness Beauty. Een wedstrijd die op zoek gaat naar een ambassadrice voor de beauty en wellness sector. In het dagelijkse leven werkt Ashley in de verzekeringswereld, maar klassiek is ze allesbehalve. Ze specialiseert zich in de camouflage van littekens, maar kan zich ook helemaal uitleven in horrorvisagie.

Saar Van Olmen

Donderdag 24 februari 2022 om 21:14​

“Een ontsnapping uit het dagelijkse leven”, zo zou de Hobokense wellness omschrijven. Met haar bedrijf Beauty by Ashley werkt ze als zelfstandige in bijberoep. “Ik ben eigenlijk opgeleid als juridisch medewerker, maar speelde vroeger met de make-up van mijn mama.” Toen ze een paar jaar geleden begon met een opleiding als visagiste, ging de bal pas echt aan het rollen. Make-up voor kinderen, ouderen, special effects of carnaval, Ashley zag het allemaal. “Het liefst krijg ik carte-blanche. Ik vind het altijd leuk wanneer ik op Halloween een gezicht vol bloed mag maquilleren”, lacht ze. “Al kan ik ook van eenvoudige bruidsmake-up genieten.”

Littekens camoufleren

Maar daar blijft het niet bij. Ashley verdiept zich momenteel in medische camouflage. Iets wat haar na aan het hart ligt. “Drie jaar geleden raakte ik verbrand aan mijn onderbeen”, vertelt ze. “Dat heeft een litteken nagelaten, en ik merkte dat ik daar steeds vragen over kreeg van mensen uit mijn omgeving.” Dankzij het nazorgcentrum Oscare in Antwerpen kwam Ashley in contact met Evi, iemand die onder meer opleidingen geeft aan mensen om hun littekens te camoufleren. “Ik kwam te weten dat als je jouw litteken niet mooi vindt, je het niet operatief hoeft te verwijderen.”

Dat besef heeft Ashley destijds enorm geholpen. “Ik weet hoe het is om al die vragen te krijgen, om iedere keer je litteken met factor 50 in te smeren wanneer je in het zonlicht komt. Over medische camouflage wordt er gezwegen, en ik zou dat taboe graag doorbreken.” Momenteel werkt de Hobokense aan een blog om medische camouflage aan de rest van de wereld te laten zien. “Die post komt binnenkort online en ik hoop dat het andere mensen kan helpen bij hun proces.”

Thuismatch

Met haar deelname, hoopt Ashley weer de erkenning te geven die het verdient. “Miss Wellness Beauty is meer dan een missverkiezing alleen, hier mag je mama zijn, een maatje meer hebben en daarbij is jong zijn niet van belang.” De finale wordt voor Ashley trouwens een thuismatch. Iedereen kan komen supporteren in De Waagnatie in het hartje van de stad op 23 april.

Sms nu MWB 1

(vergeet niet de spatie voor de 1)

naar 6630

en steun Ashley !

(2 Euro per sms)

Beauty-gold_for_Web.png
By-Ashley-gold_for_web.png

visagie aan huis, visagiste antwerpen, bruidsmake up antwerpen, wimperextensions antwerpen, make up antwerpen

bottom of page