top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAshley

Teenagers & Make-up

1 september, de dag waarop onze schoolgaande kinderen opnieuw mogen starten, al is de start van het nieuwe schooljaar in 2020 net iets anders.

Deze keer dienen zelfs onze kinderen, boven de 12 jaar, een mondmasker te dragen.

Net nu de beginnende pubers naar de ‘grote’ school gaan, zullen zij het eerste middelbaar starten met een mondmasker. Iets waar de meeste zwaar tegen op zien.  

Het middelbaar betekent voor de tienermeisjes vaak ook de start voor het dragen van make-up. Ook voor ouders is het middelbaar meestal de grens om groen licht te geven aan make-up.Wanneer je dochter zich wil opmaken voor school, kan je best nieuwe make-up aankopen, dat geschikt is voor de jonge tienerhuid. Laat je dochter dus best niet teveel in jouw eigen toiletzak zoeken naar materiaal en ook de “make-up” sets uit de speelgoedwinkels gebruik je beter niet. Dit is bedoelt om te spelen en niet om te maquilleren.

De basisregels voor het aanbrengen van make-up bij tieners blijven dezelfde als voor volwassen vrouwen (en mannen). Verzorg dus altijd eerst je huid, want de puberteit is het perfecte moment om een goede huidverzorgingsroutine te starten.

Houdt je look ook jong en fris en draag dus best geen make-up om er ouder te zien.  De tienerhuid heeft (nog) geen behoefte aan zware foundations. Vermijdt liever de foundation en gebruik een concealer om hier en daar eens puistje te camoufleren. Concentreer je best op de ogen. En zeker nu men verplicht is een mondmasker te dragen ;-)Om niet onmiddellijk je ogen zwaar te laten lijken, kan je eens gebruik maken van bruine mascara in plaats van zwarte. Dit geeft een eerder natuurlijke look. Een kleine tip voor onze tieners, het heeft geen zin om je mascara-borsteltje een aantal keer in de mascara te duwen. Zo droogt je mascara sneller uit. Verder kan je je make-up look nog afwerken met een beetje 'blush' en eventueel lipgloss.

Last but not least, haal je make-up er altijd af ‘s avonds of voor het slapengaan. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een vet-vrije remover. Anders zal je sneller last krijgen van acne, uitslag en daarenboven veroudert je huid ook sneller. 

Ik wil jullie of jullie tieners alvast veel succes wensen met het nieuwe schooljaar en zeker ook de eerste stappen naar het zelf maquilleren!

Indien jullie vragen hebben over make-up of tips and tricks, mag je me zeker contacteren!


Groetjes Ashley241 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page